Sábado, 18 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Artur Mas: "només vénen amb amenaces i por i nosaltres no anem contra ningú"

El president de la Generalitat, sense esmentar directament a Mariano Rajoy ni el Rei, fa una crida a la unitat de la societat civil catalana.

El president de la Generalitat, Artur Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas / ACN

Artur Mas ha afirmat que "Catalunya seguirà el seu camí passi el que passi" i que espera que Rajoy l'escolti atentament matí i ho faci sense prejudicis, "veient en la nostra proposta una solució més que un problema".

El president constata que d'Espanya només arriben amenaces mentre que l'actitud catalana és "positiva i de construcció" "No anem contra ningú. No considerem ningú enemic nostre, però volem construir el nostre projecte de país "

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha comentat la carta publicada pel rei Joan Carles al web de la Casa Reial. Segons Puig, el monarca té "un dèficit d'assessorament i de consell" i "ha perdut l'oportunitat de situar-se com àrbitre"

L'embrió de l'Agència Tributària Catalana

I en aquest escenari, Catalunya ha presentat el que considera l'embrió de l'Agència Tributària Catalana, una de les peces fonamentals per construir l'estat propi que proposa Artur Mas. Per presentar-ho, el president català s'ha envoltat dels presidents de les diputacions catalanes,

El que es fa, bàsicament, és aprofitar l'estructura que ja tenen les diputacions en la recaptació dels impostos locals d'alguns ajuntaments per tal de treballar de forma més coordinada.

Fins ara, el govern té una agència tributària molt petita, que s'encarrega només dels pocs impostos transferits a la Generalitat, mentre que les diputacions tenen una estructura modesta, però una mica més desenvolupada per gestionar els impostos locals d'alguns ajuntaments.

En total, són 150 oficines repartides pel territori que a partir de l'any que ve treballaran de forma integrada.

Com una espècia de finestreta única per tots els impostos, ja sigui els locals o els gestionats pel govern.

És encara una cosa molt petita, però no és casual que es presenti el dia abans d'anar a negociar amb Mariano Rajoy. És una manera de dir que sigui amb o sense pacte, Catalunya ja treballa per assolir la sobirania fiscal.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?