Sociedad | Actualidad

Admeten cert descontrol en les firmes dels avortaments

Dos ginecòlegs de l'equip del doctor Morín neguen haver practicat alguns dels avortaments on constaven com a metges titulars i un d'ells admet que hi havia cert descontrol en els segells que servien per validar-les

El ginecòleg Ramón Tanda identificant alguns dels historials clínics que consten a la causa contra les clíniques del Dr. Morín(MONTSE RIART)

El ginecòleg Ramón Tanda identificant alguns dels historials clínics que consten a la causa contra les clíniques del Dr. Morín

Tercer dia de judici pels presumptes avortaments il·legals de les clíniques del doctor Morín. Dos dels ginecòlegs que treballaven pel metge han admés que el seu nom constava en expedients d'avortaments que neguen haver practicat. Els dos professionals han assegurat que no estaven en cas de la irregularitat, però un d'ells ha admés al Tribunal que hi havia cert descontrol sobre els segells que es feien servir per validar les intervencions.

Más información

Els dos ginecòlegs que han declarat a la tercera jornada del judici contra les clíniques del Doctor Morín han reconegut la seva signatura en alguns dels avortaments que la fiscal considera il·legals, però han negat haver-ne participat en d'altres on constaven com a metges titulars.

El doctor Antonio Reñé ha reconegut que la validació de les intervencions es considerava un acte senzillament "administratiu". Ha explicat que a les clínuqes hi havia "un parell o tres de segells" que no es guardaven en cap espai tancat i que cada ginecòleg "agafava el que tenia més a mà".

Tant Reñé com l'alttre ginecòleg que ha declarat, Ramón Tanda, han negat tenir coneixement que el seu nom apareixia com el metge titular en expedients d'avortaments que no havien practicat ells.

D'altra banda, a preguntes de la defensa, Tanda ha assegurat que "la Generalitat mai havia expedientat cap de les clíniques del doctor Morín", a pesar de les periòdiques inspeccions que hi havia fet, ni tampoc havien "rebut cap queixa dels centres i hospitals públics que els derivaven casos" o "de les pacients que tractaven".

Els dos ginecòlegs han tornat a reiterar que tots els avortaments que es practicaven a les clíniques eren legals. Tanda ha explicat que "intervenien en qualsevol tipus de procés, tant en menors de 14 o 15 anys", com "en dones de 30 i 40", sempre i quan "tota la documentació estigués en regla i estiguessin dins dels supòsits legalment permesos". Reñé ha afegit que "les pautes eren claríssimes perquè en tots els casos se seguís la legalitat".

La fiscal demana per tanda més de 200 anys de presó i mig segle per Reñé i els acusa de practicar avortaments a pacients que superaven de llarg els terminis legals, sense les proves pertinents, o falsificant-les.

Aquest dijous declararà un altre ginecòleg de l'equip de Morín i una anastessista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00