Sociedad

En record de Joaquín Soler Serrano i les inundacions del Vallès

Aquesta setmana es commemora mig segle de la major tragèdia natural en dècades amb els aiguats del Vallès en què van morir més de 600 persones segons les xifres oficials, un miler segons estudis posteriors. Terrassa ha destapat aquest diumenge un monòlit en homenatge al periodista d'aquesta casa, Joaquin Soler Serrano que amb diversos programes especials a Ràdio Barcelona va aconseguir recollir 30 milions de pessetes pels afectats.

Imatge del taló de 30 milions de pessetes, la quantitat que Soler Serrano va aconseguir recaptar per als damnificats per les inundacions del Vallès.RADIO BARCELONA

Aquest dimecres al programa L'Hora L Catalunya recordarem els 50 anys de les inundacions del Vallès: la riuada del 62 que va costar 700 vides i va arrasar el teixit industrial de la comarca. Parlarem amb supervivents, historiadors que ens explicaran com el franquisme va intentar maquillar la tragèdia i recordarem també la campanya de Ràdio Barcelona i el locutor Joaquin Soler Serrano que va aconseguir recaptar 30 milions de pessetes.

Hi participaran Joan Jaume Valls, periodista i autor del llibre "La riuada de 1962"; Eduard Masjoan, historiador; Ferran Sales, coautor de "La riuada de Franco"; Teresa Giménez i Lluís Bogonyà, supervivents (tenien 13 i 18 anys a l'època) i Ramon Pellin, secretari de Joaquin Soler Serrano.

També ens acompanyaran Jordi Carbó (per parlar de les úniques característiques meteorològiques del temporal) i col·laboradors com Toni Bolaño, Francesc Arroyo i Bernat Dedeu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00