Sociedad

Cas Noos: interroguen una trentena de testimonis a Barcelona

La fiscalia anticorrupció de Balears i agents de delictes econòmics de la policia nacional interroguen a una trentena de testimonis entre avui i demà a Barcelona. Són responsables de diverses empreses que suposadament van fer treballs per l'institut que dirigia del duc de Palma i el seu soci. Els investigadors volen aclarir si el que surt registrat en el llibre de comptabilitat quadra amb el que van fer.

Iñaki Urdangarín arriba als jutjats de Palma per declararAgencia EFE

Quan la fiscalia i la policia van registrar la seu de l'Institut Noos a Barcelona a finals de l'any passat, no hi van trobar cap factura que justifiqués amb què s'havien gastat Iñaki Urdangarin i Diego Torres els diners públics que van rebre dels Governs de Balears i de València per muntar diversos esdeveniments esportius.

Els investigadors només van localitzar un llibre de comptabilitat on apareixen referències a diverses empreses que suposadament van facturar a l'Institut Noos per diversos treballs. Són precisament els responsables d'aquests negocis els que estan citats entre avui dijous i demà a Barcelona, a la seu de la Prefectura Superior de Policia a Catalunya.

La fiscalia anticorrupció de Balears i els agents volen aclarir quin tipus de feina van fer per Noos, comprovar si tenen factures que justifiquin aquests treballs i si quadren amb la quantitat d'euros que apareix en aquest llibre de comptabilitat.

Más información

Entre els testimonis citats a la seu de la policia nacional a Catalunya hi ha responsables d'empreses de treball temporal o de serveis domèstics.

Amb aquestes declaracions la instrucció d'aquest cas encararà ja la recta final després de quasi un any d'investigació que ha suposat d'entrada la imputació dels dos màxims responsables de l'Institut Noos, Iñaki Urdangarin, que torna a viure a Catalunya per preparar la seva defensa, i el seu soci, Diego Torres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00