Sociedad

La Generalitat ha reduït a la meitat el pressupost destinat a la mediació

Es tracta d'un servei per a persones sense recurs econòmics que presten els col.legis d'advocats de Catalunya a través d'un conveni amb la Generalitat i que serveix, per exemple, en casos de divorci.

La gran retallada recau sobre el servei d'orientació a la mediació, que és el primer pas abans de començar el procés. És el lloc on se'ls informa de com funciona i es tramita l'expedient. Aquest servei, el gestionen els diferents col.legis d'advocats de Catalunya que ara, pateixen una retallada d'un 50 per cent de mitjana.

El problema és que esperaven rebre el mateix que l'any passat, la retallada se'ls hi va comunicar el mes de juny .i alguns es van trobar que ja s'havien gastat en 6 mesos els diners que la generalitat els hi dóna ara per un any. La conseqüència és que comencen a reduir-se serveis.

Juan Antonio Garcia, president de la Comissió de mediació del consell de col.legis d'advocats de Catalunya, ha explicat a la Cadena SER que molt col·legis han hagut de reduir les hores del servei d'orientació, la qual cosa ha provocat un augment de les llistes d'espera. Altres Col.legis, com el de Vic que ha patit una retallada del 75 per cent, han optat per seguir prestant el servei, tot i que en aquest cas els advocats/mediadors estan cobrant uns 2 euros l'hora quan cobraven aproximadament 20.

Susana Espinosa la responsable del servei a Vic, defensa que la mediació és una aposta de futur perquè permetria evitaria la saturació als jutjats, estalviar costos a les persones i resoldre els conflictes de manera menys traumàtica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00