Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 28 de Enero de 2020

Otras localidades

Rere els vots socialistes

Els partits tanquen les seves llistes de cara al 25N i alguns no amaguen la seva intenció d'arreplegar votants del PSC, que, pel que sembla, no passa pel seu millor moment. Tant el Partit Popular com Iniciativa-Verds o Esquerra Republicana han llençat missatges en aquest sentit

Cap de setmana en que tots els partits ja trien el seu equip titular de cara a les eleccions del 25 de novembre. Avui ha estat el torn del PP, ICV i ERC i, tots 3 partits han coincidit en reconèixer obertament que volen pescar votants del PSC. Molt especialment els dos primers que dèiem (PP i Iniciativa), tot i que per motius diferents. Tots dos s'adrecen als desencantats amb el PSC, però mentre els populars busquen els no-independentistes, Iniciativa gairebé ha recuperat aquell eslògan de "l'esquerra de debò".

Després de veure les últimes enquestes, els partits han tret algunes conclusions: per exemple, que 1 de cada 3 catalans encara no saben a qui votar, i que molts votants socialistes es troben entre aquests indecisos... En aquesta bossa és on tothom creu que hi pot esgarrapar més vots.

L'ecosocialista, Joan Herrera, critica que el PSC no ha estat clar ni en el tema identitari ni en el tema social.

De la seva banda, Alícia Sánchez Camacho creu que el Partit Popular és l'única formació vàlida per defensar la no ruptura amb Espanya. Segons Camacho, els socialistes han deixat orfes els seus votants perquè han tingut complexes a l'hora de defensar els catalans que se senten espanyols

Herrera i Camacho han estat proclamats avui caps de llista per Iniciativa i el PP respectivament..

Els ecosocialistes, després de recordar que ells també defensen el dret a decidir, posen el focus, en l'Estat del Benestar i en subratllar que el futur dels catalans no depèn només de la relació amb l'Estat.

Segons Herrera, les properes eleccions obren una nova etapa per la que caldrà una esquerra amb idees clares.

El tercer en presentar la seva llista ha estat Esquerra. Tampoc no ha dissimulat gaire a l'hora de buscar votants del PSC, (Oriol Junqueras ha dit que volen ser la segona força política del país), però en aquest cas l'accent del dia ha semblat posar-se en evitar una possible fuga de vots cap a CiU el pròxim 25 de novembre. Els republicans s'han reivindicat com els independentistes de debò.

Esquerra republicana és el partit que porta més temps reivindicant la independència i per tant, els més preparats per aconseguir-la, ha argumentat Junqueras, que ha assegurat que és important aconseguir l'Estat propi el més aviat possible. No és moment de parlar de sentit comú: perquè la situació econòmica és la que és i molta gent no es pot permetre esperar. Les eleccions del dia 25 per tant, son importants per decidir cap a on va Catalunya, i en aquest sentit, Junqueras assegura que el seu partit aspira a passar de ser la cinquena força al Parlament a la segona.

Conscient que el gir sobiranista de Convergència i Unió els podria esgarrapar vots el 25 de novembre, Junqueras ha pilotat el discurs, no només al voltant de la independència sinó també del model social que defensen els republicans. Assegura que acompanyaran a aquells que defensin l'Estat propi, però això sí, ells defensen un model diferent: un model que passa per garantir els serveis públics

'Em sento un pont bombardejat.' Pere Navarro(11/10)

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?