Sociedad

Wert titlla Mas ''d'intel.lectualment deshonest"

El ministre d'Educació veu una "deshonestedat" que el president de la Generalitat digui que el Govern vol un sistema educatiu de la ''Espanya una, gran i lliure''

"Sincerament, si s'ha intentat treure de polleguera (la seva frase de" espanyolitzar als alumnes catalans ") i s'ha exagerat o intentat donar un sentit completament diferent al que té, probablement sigui per interessos polítics aliens al tema educatiu"

Segons Wert, del que va dir al Congrés la setmana passada, "l'únic que no es pot deduir és que s'estigui fent una defensa de la'' Espanya una, gran i lliure" i ha asseverat que el Govern vol "facilitar" un sistema educatiu en què l'estudiant a Catalunya pugui sentir-se "tan orgullós de la seva condició de català com de la seva condició d'espanyol".

Wert també ha afirmat que aquesta tesi de l'Executiu està "a les antípodes de qualsevol concepte excloent". Així, ha reiterat que el Govern aposta per una "identitat compartida i no excloent" i que les seves paraules en el Ple de la Cambra baixa la setmana passada "s'han tret completament de polleguera".

Más información

Segons la seva opinió, el model d'immersió lingüística a Catalunya és "perfectament legítim" i ha assenyalat que aquelles famílies que desitgin que els seus fills estudiïn en castellà com a llengua vehicular "tinguin l'oportunitat efectiva de fer-ho". "Es tracta d'una proposta convivencial i profundament acord amb l'esperit de la constitució i en absolut d'una idea de recentralització de l'educació"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00