Sociedad | Actualidad

García Albiol destitueix un regidor i un alt càrrec per sospita d'extorsions

L'alcalde de Badalona, ha apartat un regidor i ha destituït un càrrec de confiança del seu govern acusats d'intentar cobrar una mena de "pizzo", un impost mafiós, al propietari d'un bar precintat per la policia. Segons denuncia la suposada víctima, li exigien 6.000 euros a canvi de reobrir-lo i prometre-li tranquil.litat.

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol(ACN)

El local, situat al barri de Sant Roc, va ser precintat a principis d'estiu durant l'ofensiva de rigoroses inspeccions que l'alcalde va promoure sobre els establiments del barri, sobretot regentats per pakistanesos.

El bar el van obligar a tancar per diferents deficiències administratives. El principal acusat és un càrrec de confiança de Xavier Garcia Albiol, que actuava com a coordinador del barri de Sant Roc.

En diferents trobades, l'acusat hauria exigit aquests 6 mil euros al propietari del bar per poder reobrir-lo i per a poder mantenir obert un altre local. Si no ho feia, l'amenaçava amb enviar-li els furgons de la policia.

Segons ha avançat el diari ElPeriódico, aquest coordinador, Antonio Cortés, deia a la víctima que actuava en nom del regidor de Sanitat, David Gómez. El propietari del local, que va començar a gravar les converses que mantenia amb Cortés, ha acabat denunciant la presumpta extorsió als jutjats de Badalona, que també té còpia dels enregistraments. L'alcalde del PP diu que aquest és un cas aïllat i que estan a l'espera del que diguin els jutjats.

Más información

Ahir al vespre, l'advocat de la víctima va donar els detalls del cas a la resta de partits de l'Ajuntament de Badalona. Anit, l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, va fulminar aquest coordinador de districte i avui ha apartat a David Gómez.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00