Sociedad | Actualidad

Les confraries de pescadors denunciaran a Greenpeace

La Federació de Confraries de Pescadors de Catalunya denunciarà a Greenpeace per l'abordatge d'una embarcació ahir a la costa de Tarragona. L'acció va durar dues hores

Imatge de l'acció de Greenpeace contra un vaixell de pesca d'arrossegament de Tarragona(Greenpeace)

Federació de Confraries de Pescadors de Catalunya vol denunciar a Greenpeace per l'abordatge d'una embarcació tarragonina que practica la pesca d'arrossegament, una de les més nocives pel fons marí.

Els fets van succeir ahir al voltant de les 8 del matí quan tres llanxes dels ecologistes van rodejar l'embarcació tarragonina, intentant pujar-hi i fins hi tot aturar les hèlixs amb cordes segons expliquen els pescadors.

Segons explica Greenpeace al seu web, "els activistes, a bord d'embarcacions pneumàtiques, han demanat al patró del vaixell Xarinola, amb base al port Tarragona, que tornés a port i cessés aquesta pràctica destructiva que genera greus impactes sobre els ecosistemes marins. Els activistes portaven pancartes amb els missatges "Arrossegueu = destrucció" i "Això no és pesca sostenible".

Más información

L'organització ecologista afirma que amb aquesta acció volen posar de manifest el dany causat per tots els arrossegadors costaners, no només al litoral català, sinó a tota la Mediterrània i per extensió a la resta de mars i oceans, de manera que Greenpeace demana la seva prohibició.

Greenpeace assegura que l'arrossegament costaner català només representa el 27,72% del sector però ocasiona greus impactes que perjudiquen tot el sector pesquer i al medi marí ja que destrueix els fons i genera nombrosos descarts. Un vaixell pot capturar més de 50 espècies diferents (moltes de les quals no són el seu objectiu) i pot arribar retornar al mar més de la meitat mortes o moribundes.

La Federació de Confraries de Pescadors de Catalunyapresentarà la denuncia avui després de reunir-se amb el conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí.

El president de la Federació catalana de Confraries de Pescadors, Eusebi Esgleas

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121018csrcsrsoc_3.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00