Martes, 06 de Diciembre de 2022

Otras localidades

EL PSC es compromet a reformar la Constitució per fer un referèndum legal

El líder dels socialistes catalans, admet, però, que el PSOE i Rubalcaba no acaben de veure la seva proposta, que contempla la reforma de la Constitució per a fer possible un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya. La proposta dels socialistes és el que ells anomenen una tercera via, entre la re-centralització del PP i l'aventura sobiranista de Mas.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro

El primer secretari del PSC, Pere Navarro / ACN

"Un referèndum perquè els catalans i les catalanes decideixin". Així es titula el capítol del programa electoral en què els socialistes aposten per reformar la Constitució per avançar cap a un Estat federal i on es comprometen explícitament a promoure les reformes necessàries perquè els ciutadans puguin exercir el seu dret a decidir a través d'un referèndum legal.

El primer secretari dels socialistes i candidat, Pere Navarro assegura que la seva aposta de reforma de la Constitució és respectuosa però no poruga i que defensa la singularitat de Catalunya amb un tracte específic i marge de maniobra.

I ha carregat contra el projecte sobiranista de CIU ja que assegura que es vol saltar la llei. A més, Navarro ha posat en dubte que una Catalunya independent sigui més rica i ha demanat que s'acabin els enganys.

El programa dels socialistes, amb 114 pàgines, aposta per garantir els drets bàsics dels nens, l'educació i la salut i per això fa una proposta agosarada en els temps que corren assegurant això.

Navarro ha reivindicat les aportacions dels socialistes catalans en els últims 30 anys de democràcia i ha recordat la figura d'Ernest Lluch, assassinat per ETA, per recordar que va ser ell com a ministre qui va universalitzar el dret a la salut a Espanya.

En una entrevista al programa "Hoy por Hoy" amb Pepa Bueno, el líder dels socialistes catalans reconeix que el PSOE i Rubalcaba no acaben de veure la seva proposta i afirma que s'han d'ajustar algunes discrepàncies que tenen.

Pere Navarro: "Encara hem d'ajustar algunes discrepàncies amb Rubalcaba per tirar endavant la reforma de la Constitució"

Pere Navarro: "Debemos avanzar hacia un Estado federal"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?