Sociedad | Actualidad

Ni amb la beca

Un mes i mig després de l'inici de les classes, avui és el primer dia en que dotzenes d'escolars de Barcelona ciutat s'han quedat a dinar al menjador de l'escola. El Consorci d'Educació no va resoldre fins a finals de la setmana passada la convocatòria d'ajuts per aquest servei i moltes famílies no han pogut pagar, ni tan sols temporalment, el cost íntegre del menú. Això en el menys dolent dels casos, perquè hi ha nens a escoles del Raval o de Sants que ni amb l'ajut podran dinar a l'escola

(ACN)

El Consorci d'Educació no va resoldre fins a finals de la setmana passada la convocatòria d'ajuts per aquest servei i moltes famílies n'estaven pendents perquè no podien assumir el que val el menú

El consorci d'educació de Barcelona nega la situació que denuncien les escoles i de la que la federació de pares i mares alerta fa setmanes. Asseguren que els centres han avançat els diners a l'espera que es confirmessin les beques i que ningú els ha advertit de cap problema.

Segons han explicat a la SER responsables de diferents escoles de Barcelona avui s'ha doblat la xifra de nens que s'han quedat a dinar a l'escola. Al CEIP Collaso i Gil, al Paral·lel divendres es van quedar a dinar 60 nens i avui han estat 115. A la Miquel Bleach, ubicada al barri de Sants han passat de 70 a 140. El motiu, que les famílies han esperat a tenir segura la beca davant la impossibilitat a assumir el cost íntegre del menú.

Això en el menys dolent dels casos perquè hi ha escoles que s'estàn trobant famílies que ni amb la beca poden costejar el menjador dels nens. El cost diari del servei és de 6,20 euros,la beca cobreix el 50% d'aquest cost i hi ha famílies que estan comunicant a les direccions que no poden assumir la diferència. En aquests casos les escoles estan buscant altres vies per resoldre aquesta situació com ara l'ajut desinteressat de jubilats, serveis socials o fundacions privades. La directora de l'escola Miquel Bleach, Pilar Ugidos, ha explicat a la SER que fan un seguiment personalitzat de cada nen per buscar solucions cas per cas.

El consorci d'educació de Barcelona nega, malgrat les xifres, que molts nens s'incorporin avui al servei de menjador. El gerent del consorci ha explicat a la SER que les escoles tenien una idea força aproximada de quins nens tindrien beca menjador i que han estat elles les que han avançat els diners perquè poguessin gaudir del servei des del primer dia. Manuel Blasco diu que no tenen constància que a cap escola la situació hagi estat tal i com han explicat a la SER els equips directius.

El Presssupost de la Generalitat per a beques menjador a tot Catalunya es per aquest curs de 32 milions d'euros, tres milions més que el curs passat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00