Sociedad | Actualidad

SOS Racisme ha atès en els últims 15 anys més de 6 mil persones víctimes del racisme i la xenofòbia a Catalunya

Segons l'entitat, la crisi ha aguditzat els casos. El 2011 han treballat en més de 200 casos i els més freqüents neixen de discussions veïnals,

SOS Racisme conmemora els seus primers 20 anys de vida

Els casos de racisme i xenofòbia que més han augmentat en els últims anys són les agressions i discriminacions entre particulars i també la discriminació en serveis, és a dir, en l'accés als locals d'oci o en la diferència de tracte en bars i restaurants.

La directora de SOS Racisme, Alba Cuevas ha dit que és imprescindible la col·laboració entre diferents associacions però també amb l'administració i ha reclamat més polítiques antidiscriminatòries.

SOS Racisme mira de reüll els comicis al Parlament que s'acosten i la seva directora ja es tem que tornin els discursos xenòfobs. Són discursos populistes que "culpabilitzen la immigració d'una situació que és global i que té altres culpables".

Más información

En l'acte de commemoració dels 20 anys de SOS Racisme, Alba Cuevas ha dit que en el temps que porten treballant s'ha avançat molt, però no s'ha aconseguit fer visibles a les víctimes del racisme. Els casos més difícils que es troben des del servei d'atenció i denúncia son els policials. Segons Cuevas, és molt difícil demostrar un possible abús d'autoritat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00