Economía y negocios | Actualidad

156.000 ja han pagat tots els euros per recepta de l'any

Unes 156.000 persones ja han arribat al topall màxim de despesa previst per enguany, 36 euros, tenint en compte que la mesura es va engegar a finals de juny. La Generalitat ha recaptat gairebé 25 milions d'euros fins a finals de setembre amb l'euro per recepta

(ACN)

Des de la posada en funcionament de la taxa de l'euro per recepta a Catalunya ja hi ha unes 156.000 persones que han arribat al topall de despesa màxim previst per enguany, 36 euros, tenint en compte que la mesura es va engegar a finals de juny. La Generalitat ha recaptat gairebé 25 milions d'euros fins a finals de setembre.

Más información

Des que va entrar en vigor la taxa, el 23 de juny passat, i fins a finals de setembre, aquestes 156.000l persones han adquirit, com a mínim, 36 medicaments superiors a un euro amb 67, preu a partir del qual s'aplica l'euro per recepta. La taxa té un topall màxim anual de 60 euros per persona, però aquest any es va deixar en 36 perquè es va aplicar a mig any.

Segons dades recollides per l'agència Europa press, l'euro per recepta ha recaptat fins al setembre prop de 25 milions d'euros. De les gairebé 30 milions de receptes que s'han fet en aquests tres mesos, només 5 milions han quedat exemptes de la taxa.

Segons el departament de Salut, des de l'entrada en vigor de l'euro per recepta, ha baixat el consum de medicaments un vint per cent en relació al mateix període de l'any passat. Un descens en el que, segons el departament, hi ha tingut molt a veure la taxa que volia ser precisament dissuasòria

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00