Economía y negocios | Actualidad

Més de 300 empreses han fet fallida aquest trimestre

Catalunya és la comunitat amb més concursos de creditors del darrer trimestre. De les 1600 empreses de tot l'Estat que no han pogut pagar les seves factures, 345 eren catalanes

La crisi s'acarnissa amb les petites i mitjanes empreses, un dels pilars econòmics del país

Dels 1600 concursos de creditors de tot l'Estat, 345 s'han presentat a Catalunya: 9 més que al mateix trimestre de l'any passat. 315 corresponen a empreses que no han pogut pagar les seves factures i 30 són persones físiques que no han aconseguit fer front, per exemple, a les quotes de la hipoteca o del crèdit del cotxe.

Más información

El secretari general de la patronal CECOT, David Garrofer, creu que el principal problema dels concursos de creditors és que arriben tard, quan l'empresa ja no té sortida. A més, critica, és un procediment que a Espanya està molt mal vist i, per això, quan algú s'hi acull, automàticament se li tanca l'aixeta del crèdit.

"El concurs, que és una bona figura conceptual, a nivell social està mal vist. Per tant, quan empresari entra en un concurs de creditors perd la confiança i, per tant, se li tanca el crèdit. És el gran problema perquè l'instrument de per sí no és dolent, és bo", assegura.

El sector que ha presentat més concursos ha estat el de la construcció, amb 93 casos, seguit del comerç, amb 51. 3 quartes parts són petites i mitjanes empreses amb menys de 20 treballadors. Es tracta d'unes xifres que demostren que els efectes de la crisi continuen fent estralls: en tot l'any passat es van presentar 1488 concursos de creditors, en els nou primers mesos d'enguany, 1318.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00