Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 24 de Enero de 2020

Otras localidades

L'Audiència Nacional investigarà el setge del Parlament

És el que ha decidit el Tribunal Suprem, que considera que el gravíssim assetjament que van patir els diputats que el 15 de juny de l'any passat havien d'entrar a la cambra catalana per debatre els pressupostos, constitueix un delicte contra altes institucions de l'estat

D'aquesta manera es resol el conflicte de competències que havia plantejat un jutjat de Barcelona i atèn també la petició de la Fiscalia. També es dona resposta a les agressions que aquell dia van patir parlamentaris com Josep Maria Llop, diputat invident de Convergència i Unió

La sala penal del Tribunal Suprem ha ordenat que sigui l'Audiència Nacional la que investigui els incidents del passat mes de juliol durant la protesta per assetjar el Parlament. Els magistrats apunten la possible comissió d'un delicte contra les institucions de l'Estat.

Diu la sala que la "equiparació dels parlaments estatals i autonòmics encaixa a la configuració territorial de l'Estat que dissenya la Constitució Espanyola". Aquesta equiparació atorga als parlaments autonòmics una posició institucional no molt allunyada de la de les Corts Generals, amb una potestat, capacitat legislativa similar a aquestes.

Els magistrats sostenen que, tot i que el delicte en aquest cas es dirigeixi directament contra la persona del parlamentari, la finalitat és la pertorbació del funcionament de la pròpia institució, que es veu alterada quan s'impedeix o es coarta als diputats la seva assistència ales reunions, la manifestació de les seves opinions o els seus vots.

Es tracta, conclouen, d'un delicte de naturalesa pluriofensiva en el que es veu afectada la llibertat i la seguretat del parlamentari, però també, i fonamentalment, que ataca i qüestiona el funcionament de la pròpia institució parlamentària.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?