Sociedad

Bustos renúncia temporalment a l'Alcaldia de Sabadell

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha renunciat temporalment com a primer edil de la ciutat després de ser imputat per delictes contra l'administració pública dins d'una presumpta trama de corrupció urbanística, i ha designat alcalde accidental el seu número dos, Joan Carles Sánchez

Manuel Bustos quan va anunciar que deixava temporalment de ser alcalde de Sabadell (4-12-2012)ACN

En roda de premsa, Bustos ha dit: "Per a mi està primer la ciutat de Sabadell que jo mateix. És per això que avui em desplaço uns centímetres. He signat el decret en què nomeno alcalde accidental Joan Carles Sánchez per als pròxims dies ".

Ha considerat que és víctima d'una "injustícia" i ha reiterat la defensa a la seva gestió i la del seu equip de govern perquè - ha assegurat - ningú del consistori ha participat en cap trama de corrupció ni han cobrat comissions per afavorir empreses .

"No és una dimissió", ha manifestat Bustos, que ha assenyalat que s'allunyava temporalment de l'Alcaldia: "són uns dies, unes setmanes", ha dit en una declaració davant la premsa, en què ha tornat a afirmar la seva innocència en relació amb una presumpta trama de corrupció per la qual se l'investiga.

Más información

"No renunciaré mai a treballar per la ciutat de Sabadell", ha afirmat en la seva intervenció a la seu de l'Ajuntament de Sabadell, envoltat del seu equip de col · laboradors, i ha afegit que confiava "que s'assereni el debat polític", en explicar la seva decisió de "allunyar-se uns metres" del consistori i justificar el decret que ha signat per nomenar un alcalde accidental per aquest temps.

El fins ara alcalde de Sabadell, que va comparèixer el passat diumenge durant sis hores al Jutjat d'Instrucció número 1 d'aquesta ciutat, va dir a la seva sortida, en la matinada de dilluns, que se sentia "reconfortat" i amb la "consciència tranquil · la" per haver "dissipat els dubtes" en relació amb les acusacions de corrupció.

"Surto reconfortat que per fi he pogut aclarir al jutge tots els aspectes que li havien generat dubtes. En cap cas, ni l'equip municipal ni jo mateix, hem tingut res a veure amb una xarxa o trama de corrupció", va assegurar llavors l'edil socialista.

Manel Bustos presenta la renuncia temporal a la alcaldia de Sabadell

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121204csrcsrsoc_6.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00