Sociedad

El govern espanyol respon a Duran

Sáenz de Santamaría defensa el dret dels pares a escollir i diu a CiU que podrà presentar esmenes al Congrés

Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres -ACN-ACN

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tornat a defensar aquest divendres la reforma educativa que prepara l'executiu i ha respost directament al portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha reclamat la dimissió del ministre d'Educació. "Tenim l'obligació de complir la Constitució, la llei i les resolucions dels tribunals", ha dit Sáenz de Santamaría, que ha defensat el dret dels pares a escollir l'educació dels seus fills i ha brandat sentències del Tribunal Suprem i del Constitucional. La vicepresidenta ha subratllat que si CiU no està d'acord amb la llei, pot presentar les esmenes que consideri quan es tramiti al Congrés.

Després que Duran demanés la dimissió de José Ignacio Wert pel "pitjor atac des de la mort de Franco que ha rebut el català", Sáenz de Santamaría ha defensat la reforma educativa que prepara el govern espanyol amb l'argument que totes les administracions tenen l'obligació de complir la Constitució, les lleis i les resolucions dels tribunals, referint-se així a decisions del Suprem i del Constitucional. En tot cas, ha dit a Duran i a CiU que si té opinions diferents a les del govern espanyol, pot presentar les seves esmenes durant el tràmit parlamentari. En tot cas, ha demanat a Duran que valori molt més la democràcia i no sempre s'hagi de fer referència als anys de dictadura.

Más información

Un cop ha fet la rèplica estricta a Duran, Sáenz de Santmaría ha reivindicat la llibertat d'ensenyament i el dret dels pares a escollir l'educació dels sues fills, i ha tornat a brandar les decisions dels tribunals. Al seu parer, amb independència dels diferents models, "hi ha uns drets dels ciutadans reconeguts per la Constitució i per les sentències, i cap poder públic a Espanya pot considerar-se aliè a la doctrina dels tribunals".

En tot cas, la vicepresidenta del govern espanyol a demanar a tots els grups que se centrin en allò que és essencial, que és al seu parer el fracàs escolar, l'abandonament i l'atur juvenil. "Si tots estem dient que el sistema educatiu no pot mantenir-se com està i que no es pot mantenir un atur juvenil del 50%, posem l'accent en els temes d'aquesta llei que ens portin a millorar l'educació i l'ocupació dels joves. Demano a tothom que se centri", ha reclamat.

Sáenz de Santamaría lamenta que Duran recordi els temps de dictadura

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121207csrcsrnac_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La vicepresidenta ha subratllat que CiU pot presentar les esmenes que consideri quan es tramiti al Congrés.

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121207csrcsrnac_6.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00