Ocio y cultura

En defensa del català

Mestres, pares, alumnes es manifestaran aquesta tarda en contra de la llei Wert i en defensa del sistema d'immersió lingüística a Catalunya

Concentració a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles.ACN

La rectora de la Universitat Oberta de Catalunya, Imma Tubella diu que la llei Wert no té altre lògica que la de un "micro cop d'estat".

A més de la concentració principal convocada per a dos quarts de set a la plaça Sant Jaume, ja hi ha confirmades fins a trenta més a Lleida, Tarragona, Girona, Arenys, Manresa o Vilafranca.

Más información

Som escola havia fet un crida als centres perquè pengessin avui pancartes i senyeres. Han estat minoria els que han preparat materials específics. A l'àrea metropolitana de Barcelona, tots els centre que hem visitat han optat per mantenir les mateixes pancartes genèriques contra les retallades i en defensa de l'escola pública que es poden veure des de l'inici de curs.

El clam contra la llei Wert és pràcticament unànim. Els últims a sumar-se a les crítiques han estat els rectors de les universitats catalanes. Josep Joan Moreso, Rector de la Universitat Pompeu Fabra deia que sembla un text pensat per algú que no vol que l'educació millori: "s'està posant l'accent en coses que no són problemes com ara l'accés a la universitat i el català. I en canvi, sobre el que si és un problema, que és la taxa d'abandonament, es diu que es farà competir a les escoles primàries. Ja li dic jo que sortiran abans les escoles del barri de Salamanca a Madrid o les de Pedralbes a Barcelona que no pas les de Santa Coloma de Gramanet. És una cosa absurda. Sembla pensat per algú que no vol millorar l'educació."

La rectora de la Universitat Oberta de Catalunya, Imma Tubella va més enllà i qualifica el text de Wert de "colpista". "No és una qüestió de model, és una qüestió política"- diu Tubella- I no té cap lògica, la única lògica és el que jo anomeno micro cops d'estat. I els micro cops d'estat, com els cops d'estat en general no tenen cap lògica".

Les protestes contra la llei Wert continuaran dijous. El marc unitari de la comunitat educativa a Catalunya se suma a la jornada de protesta contra la llei que es fa a tot l'estat. Denuncien que, català a banda, l'esborrany de reforma educativa suposa un atac sense precedents contra el dret universal a l'educació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00