Jueves, 06 de Octubre de 2022

Otras localidades

Oriol Pujol: "als pressupostos del 2013 tocarem os"

El Secretari General de CDC es mostra convençut que s'arribarà a un acord amb ERC. La data de la consulta no hi figurarà , però sí terminis de les diferents fases del dret a decidir

Oriol Pujol als estudis de Ràdio Barcelona

Oriol Pujol als estudis de Ràdio Barcelona

Oriol Pujol ha reconegut que la part dels pressupostos és la més complicada en les negociacions amb ERC, ja que és el que més separa les dues formacions.

Pels propers pressupostos cal ajustar 4.000 milions d'euros. Alguna part d'aquesta retallada es farà via augment d'impostos, però l'impacte serà limitat. La gran majoria d'aquests 4.000 s'hauran de retallada via reduir despesa. Per primer cop, algú de CiU reconeix que amb polítiques socials, aquest 2013 es tocarà os: "es tocarà l'ós, com deia el president Mas, però no es podem plantar davant de Madrid perquè ells controlen l'aixeta i ja tenim penúries per arriba a fi de mes"

Oriol Pujol, a l'Hora L de la SER, avisa als republicans amb el tema de les privatitzacions com Aigües Ter Llobregat o els Túnels del Cadí i Vallvidrera, no hi ha marxa enrere: "com es desfà això i d'on es treuen els diners alternatius?"

Un altre tema que separa els dos partits, la data de la consulta. Pujol assegura que la data no figurarà a l'acord tal i com demana ERC, però sí diu que hi han de figurar els terminis de les diferents fases. És a dir, un calendari per parlar amb el Govern de l'Estat, un calendari per aprovar al Parlament la llei de consultes i un calendari per intentar convèncer la comunitat internacional.

Malgrat aquestes discrepàncies, Pujol s'ha mostrat convençut que al final s'arribarà a un acord que farà possible la governabilitat del dia a dia i el full de ruta cap al dret a decidir.

Els equips negociadors de CiU i ERC treballen perquè Artur Mas pugui ser investit President abans de cap d'any. Això vol dir que l'acord es podria tancar a finals d'aquesta setmana o a principis de la vinent.

L'Hora L - Entrevista a Oriol Pujol de CiU (10/12/12)

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?