Miércoles, 22 de Marzo de 2023

Otras localidades

Rubalcaba es pregunta "què busca Wert alterant un model educatiu que ha funcionat bé"

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba carrega contra el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per la reforma educativa que capitaneja i que segons els experts, pretèn acabar amb el model d'immersió lingüística a Catalunya

Alfredo Pérez Rubalcaba

Alfredo Pérez Rubalcaba / EFE

Rubalcaba es pregunta què busca Wert alterant un model que ha funcionat bé: " Per què modificar aquest model si al final, quan acaben el batxillerat, els joves a Catalunya tenen la mateixa competència lingüística en la resta d'Espanya també en llengua espanyola. Per què entrar en aquest tema que estava pacificat. Estava ben resolt i no hi havia cap dificultat. La pregunta és per què toca això."

Rubalcaba, en una entrevista a Onda Cero, també ha mostrat els seus dubtes que el president electe de la Generalitat, Artur Mas, arribi a convocar una consulta independentista il.legal a Catalunya com va apuntar en la precampanya electoral però, si es donés el cas, creu que s'ha d'aplicar la llei: " l'Estat de Dret té lleis i regles que obliguen a tots els ciutadans, començant pels seus governants, per tant que s'apliqui la llei que és el que correspon en un Estat de Dret".

Rubalcaba ha insistit que ell no està a favor de l'anomenat "dret a decidir", encara que ha reconegut que és un debat "molt complex", començant per la pròpia expressió. El líder socialista ha reconegut que la democràcia "és dret a decidir", però "no es decideix sobre tot", sinó que aquest dret "té les seves regles". "No es decideix sobre tot, sinó sobre allò sobre el que democràticament ens hem posat d'acord que es decideix",

El líder del PSOE ha demanat a més a la Justícia que actuï "amb celeritat" en els casos de presumpta corrupció contra càrrecs polítics subratllant que si són culpables han de ser castigats amb "extrema duresa" però si són innocents "està en joc la seva honorabilitat".

En el cas Mercuri ha dit no tenir més informació que la que ha llegit i s'ha remès a les declaracions del primer secretari del PSC, Pere Navarro, confiant en la innocència dels implicats. En tot cas, ha insistit que si hi ha culpables cal ser "extremadament dur amb aquests casos" que fan "molt de mal al bon nom de les administracions".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?