Sociedad

Negociacions intenses per tancar l'acord

Convergència i Unió i Esquerra premen l'accelerador per tenir tancat un acord entre que permeti investir a Artur Mas president la pròxima setmana. La negociació se centra ara, sobretot en l'aspecte econòmic

CiU hauria acceptat ja la recuperació de l'impost de successions per les rendes més altes, una exigència dels republicans, però hi ha altres impostos que estan sobre la taula

Una bona mostra que l'acord és al caure és que avui, Unió Democràtica, ha convocat per dissabte un Consell Nacional que hauria de servir perquè els democristians donessin el vistiplau al pacte. El soci de Federació, Convergència Democràtica, i Esquerra Republicana ja tenien convocats els seus màxims òrgans entre Congressos per dissabte al matí.

Más información

Els equips negociadors han posat el peu a l'accelerador, sobretot en l'àmbit pressupostari. Són els últims intercanvis de papers perquè Esquerra pugui donar suport a una retallada de prop de 4.000 milions d'euros.

De moment, el que confirmen fonts negociadores és que CiU ha acceptat recuperar el tram més alt de l'impost de successions. Hi ha altres tributs sobre la taula, per exemple, gravar les nuclears, una eurovinyeta que hagin de pagar els camions que circulin per l'Eix Tranversal, o estudiar algun altre tribut al sistema financer després que Rajoy hagi inhabilitat posar una taxa als diposits bancaris.

L'altra nucli de la negociador, el de la consulta, està ja molt més encarrilat, pendent només del redactat definitiu. A grans trets, la data no hi serà, CiU i ERC situen l'horitzó per realitzar la consulta cap a mitja legislatura, el 2014, després d'haver superat les fases prèvies.

Ara bé, els nacionalistes prefereixen deixar-ho escrit de forma condicional, més interpretativa, mentre que els republicans sí que volen la màxima concreció possible.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00