Sociedad

Salvador Escué, ex càrrec de Convergència, tornarà 13.000 euros que hauria rebut de Fèlix Millet | 13-12-2012

El jutge creu que es podria haver beneficiat de diners aconseguits de manera fraudulenta, en aquest cas a través de l'espoli del Palau, independentment de que hagués comès ell el delicte.

Escuer s'ha acollit al seu dret a no declarar davant el jutge. Però davant la possibilitat que se li embarguessin els béns s'ha compromès a dipositar 13.000 euros que, segons un informe de l'Agència Tributària, hauria rebut d'un compte de l'Orfeó-Palau de la música.

Escuer, actual membre del Consell Nacional de Convergència Democràtica, ha declarat com a responsable civil a títol lucratiu. El jutge creu que es podria haver beneficiat de diners aconseguits de manera fraudulenta, en aquest cas a través de l'espoli del Palau, independentment de que hagués comès ell el delicte.

El jutge que porta la instrucció del cas Palau l'ha citat a declarar perquè l'informe de l'Agència tributària entén que aquests 13.000 euros podrien haver anat a parar a l'Agrupació de Convergència a l'Atmetlla del Vallès, de la qual Escué en va ser responsable fins el 2004 i on Millet, recordem, té la seva residència.

Más información

En la documentació confiscada al Palau apareixen més documents que relacionen Escué amb diferents pagaments que sumarien més de 50.000 euros. El jutge, però, només el cita a declarar pels 13.000 euros perquè són els únics diners que s'ha pogut demostrar que efectivament s'han desemborsat del compte de l'Orfeó-Palau de la música. La resta, en canvi, no s'ha pogut demostrar si es van arribar a pagar i d'on van sortir.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00