Sociedad

Salvador Escué, ex càrrec de Convergència, tornarà 13.000 euros que hauria rebut de Fèlix Millet | 13-12-2012

El jutge creu que es podria haver beneficiat de diners aconseguits de manera fraudulenta, en aquest cas a través de l'espoli del Palau, independentment de que hagués comès ell el delicte.

Escuer s'ha acollit al seu dret a no declarar davant el jutge. Però davant la possibilitat que se li embarguessin els béns s'ha compromès a dipositar 13.000 euros que, segons un informe de l'Agència Tributària, hauria rebut d'un compte de l'Orfeó-Palau de la música.

Escuer, actual membre del Consell Nacional de Convergència Democràtica, ha declarat com a responsable civil a títol lucratiu. El jutge creu que es podria haver beneficiat de diners aconseguits de manera fraudulenta, en aquest cas a través de l'espoli del Palau, independentment de que hagués comès ell el delicte.

El jutge que porta la instrucció del cas Palau l'ha citat a declarar perquè l'informe de l'Agència tributària entén que aquests 13.000 euros podrien haver anat a parar a l'Agrupació de Convergència a l'Atmetlla del Vallès, de la qual Escué en va ser responsable fins el 2004 i on Millet, recordem, té la seva residència.

En la documentació confiscada al Palau apareixen més documents que relacionen Escué amb diferents pagaments que sumarien més de 50.000 euros. El jutge, però, només el cita a declarar pels 13.000 euros perquè són els únics diners que s'ha pogut demostrar que efectivament s'han desemborsat del compte de l'Orfeó-Palau de la música. La resta, en canvi, no s'ha pogut demostrar si es van arribar a pagar i d'on van sortir.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00