Miércoles, 01 de Febrero de 2023

Otras localidades

En defensa del català i contra les retallades

Nova jornada de protestes a l'àmbit educatiu. Per avui hi ha convocades manifestacions a tot l'Estat en contra de la proposta de reforma del ministre Wert i també de les retallades que els governs autonòmics i central han fet al sector

La pancarta que obria la manifestació del 27 d'octubre contra les retallades a l'ensenyament

La pancarta que obria la manifestació del 27 d'octubre contra les retallades a l'ensenyament / ACN

La trobada entre la Consellera Irene Rigau i la número dos del Ministeri d'Educació es farà aquesta tarda.

Sota els lemes "Per la cohesió social: ni LOMCE, ni retallades" i "En defensa de l'educació pública i la llengua catalana" el Marc Unitari de la Comunitat Educativa on hi ha representats alumnes, professors, pares i sindicats, ha convocat una jornada de protesta contra un projecte de llei educativa que asseguren, no només suposa un atac sense precedents al model d'immersió lingüística, sinó que també afavoreix els centres privats per davant dels públics i fa minvar la igualtat d'oportunitats per a tot l'alumnat.

Roser Font, responsable d'educació d'UGT, considera que amb la nova llei els alumnes amb més dificultats queden limitats a accedir a un mercat de treball precari. En la mateixa línia, el responsable de polítiques educatives de CCOO, Josep Miquel Lacasta, titlla la llei de discriminatòria perquè preveu fer rànquings per classificar els centres en funció del rendiment dels alumnes i premiar també els millors centres amb recursos addicionals.

De la seva banda, Rosa Canyadell, portaveu del sindicat de mestres USTEC, recorda que la reforma educativa que proposa el ministre no fa front a cap dels reptes que té actualment l'educació com ara l'elevada taxa de fracàs escolar que supera el 25 per cent.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) exigeix la retirada de l'avantprojecte Wert, la dimissió del ministre i que els governs de l'estat i de la Generalitat comprometin uns pressupostos suficients per fer possible una escola pública de qualitat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?