Lunes, 30 de Enero de 2023

Otras localidades

La Generalitat es carrega d'arguments per defensar la immersió

Els serveis jurídics de la Generalitat treballen ja en l'argumentari legal que van acordar enviar al Ministeri per defensar el manteniment de la immersió lingüística a Catalunya

Concentració a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles.

Concentració a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles. / ACN

La conselleria entén que Wert està utilitzant sentències particulars i ja superades per l'estatut i per la llei d'educació per avalar el suposat dret dels pares a escollir la llengua d'escolarització dels seus fills.

Un dret, que segons la conselleria no està recollit enlloc. Irene Rigau creu que com a molt el Ministeri pot exigir que el sistema educatiu català garanteixi als alumnes el domini de les dues llengues oficials però sense entrar en el com s'aconsegueix aquest objectiu. En declaracions a la SER, anit després de reunir-se amb el Ministre, Rigau reconeixia que no té gaire esperances d'arribar a un acord.

La consellera va deixar clar a Wert que en cap cas separarà als alumnes en funció de la llengua, com si es fa a Euskadi.

El segon gran bloc de discrepàncies té a veure amb les revàlides i la definició del que s'ensenya a l'escola. La Generalitat vol tenir capacitat per fixar una part dels continguts en totes les matèries i entén que ha de ser Catalunya qui avaluï als seus alumnes. Hi ha molta distància i poc temps per apropar posicions

Irene Rigau: "Conocemos mejor en qué discrepamos"

Wert: "Hemos indentificado el núcleo de las diferencias que nos separan y las dos partes seguimos comprometidas en conseguir un acuerdo"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?