Miércoles, 06 de Julio de 2022

Otras localidades

Descobreixen com la SIDA entra al sistema immunitari

La descoberta d'una molècula que actua com a via d'entrada del virus de la Sida al sistema immunitari obre les portes dels investigadors a trobar en un termini estimat de deu anys un fàrmac capaç de bloquejar la transmissió del VIH dins del cos humà

Descobreixen com la SIDA entra al sistema immunitari

ATLAS ESPAÑA

És el fruit de les investigacions dels científics de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, que s'ha publicat avui a la revista internacional Plos Biology

Amb aquest avenç es resol un dels principals enigmes sobre la propagació del VIH. Feia anys que la comunitat científica investigava com penetrava el virus de la Sida dins el sistema immunitari.

La troballa del grup de recerca liderat pel professor Javier Martínez-Picado i la investigadora Núria Izquierdo-Useros en col·laboració amb grups de les universitats de Heidelberg i Lausanne, dóna respostes i permet obrir el camp a la investigació en medicaments que puguin ser capaços de millorar l'eficiència dels tractaments actuals.

La molècula anomenada ganglòsid, que se situa sobre les cèl·lules dendrítiques, captura el VIH i el fa entrar dins d'aquestes cèl·lules com si fos un cavall de Troia.

Un cop s'activa el sistema immunitari per combatre el VIH, en realitat el que fa és dispersar-lo per l'organisme. La descoberta d'aquesta molècula ha de permetre treballar en l'elaboració de fàrmacs que tinguin com a objectius bloquejar el pany d'entrada del virus a les cèl·lules dendrítiques.

L'estudi s'ha publicat avui a la prestigiosa revista PLoS Biology.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?