La Generalitat no pensa modificar la immersió lingüística
El govern català recorrerà les sis últimes ressolucions del TSJC que l'obliguen a garantir immediatament a sis families que els seus fills estudiin en català i en castellà a l'escola fins que no es resolgui l'últim recurs presentat per la conselleria d'Educació
La Generalitat NO pensa modificar el model d'immersió lingüística ni un mil·límetre. La conselleria d'ensenyament recorrerà les últimes interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia que l'obliguen a donar una resposta concreta a 6 families perquè els seus fills rebin les classes tant en castellà com en català. El govern català entén que tal i com funcionen les escoles actualment, les families ja tenen garantit aquest dret.
El que fa el TSJ és tornar a aplicar la sentència del Constitucional del 2010 que diu que el castellà també ha de ser llengua vehícular a les aules.
Más información
- El TSJC avala la immersió lingüística. Només s'escolaritzarà en castellà els fills de les famílies que ho han demandat
- La Generalitat es carrega d'arguments per defensar la immersió
- Rigau celebra que, amb la resolució del TSJC, el model d'immersió queda "totalment preservat i no es qüestiona"
- EL TSJC obliga a introduir el castellà en tota la classe de l'alumne que ho hagi demanat
Amb aquest pronunciament, l'Alt Tribunal català entén que la conselleria d'ensenyament ha de donar una resposta concreta i immediata a les 6 families, almenys fins que no es resolgui l'últim recurs de la Generalitat, que demanava que li diguessin quins percentatges de català i castellà s'havien d'aplicar.
El govern català però no pensa moure fitxa i ha dit que recorrerà les 6 ressolucions. La consellera Irene Rigay considera que "no hi ha motiu per aplicar la mesura de manera immediata" i afegeix que l'actual sistema d'immersió lingüística "no posa en cap perill" els fills de les families demandants.
De fet, Rigau entén que "els trenta anys d'història" demostren que els alumnes de Catalunya surten del sistema educatiu amb un bon domini tant del català com del castellà.
La consellera assegura que tot plegat respón a un poscionament "més polític que no pas pedagògic" i considera que el conflicte no fa més que evidenciar, diu, "que algú està intentant imposar des de fora" com s'ha d'educar a Catalunya.