Sociedad

L'empresari Boixareu podria reconèixer que va ser home de palla d'Urdangarin

L'empresari Joaquim Boixareu ha demanat tornar a declarar voluntàriament davant del jutge del jutge que instrueix el cas Noos a Palma. El que vol és explicar sense matisos que va acceptar fer de testaferro d'Urdangarin per fer-li un favor i posar-se al capdavant de la Fundació Cultura, Deporte e Integración Social

D'aquesta manera Urdangarin podia seguir fent negocis després que la Casa Reial li demanés el 2006 que s'apartés de Noos. Joaquim Boixareu ja havia declarat al juny a Barcelona davant del jutge com a imputat en el cas. Aquest empresari de sector del metall coneixia a Urdangarin perquè eren veïns i es van fer amics.

Más información

En la seva compareixença Joaquim Boixareu va negar haver fet d'intermediari o home de palla del duc de Palma. Dissabte dia 19 de gener, a les 13h, tornarà a declarar, a Palma i a petició pròpia, però aquest cop té previst explicar-ho diferent. Aleshores va dir que que els diners que va cobrar d'Iñaki Urdangarin, 30.000 euros, i que després va fer servir per crear la Fundació Cultura, Deporte e Integración Social eren per serveis anteriors que li havia fet. Ara, segons ha pogut saber la Cadena SER, explicarà que la factura no responia a cap servei i que era només perquè Urdangarin no figurés formalment com a soci fundador d'aquesta entitat creada el febrer del 2007.

Els investigadors creuen que aquesta fundació es feia servir per evadir capitals i que va donar continuïtat a la feina de l'Institut Noos. Boixareu assegura que va ajudar el gendre del Rei per amistat i com un favor i explicarà que no va cobrar ni un cèntim dels 30.000 euros que Urdangarin suposadament li va pagar, segons consta en dues factures de 15.000 euros cada una. El duc de Palma va dir durant la seva declaració el mes de febrer passat que eren diners que havia pagat a Boixareu per feines d'assessorament anteriors a la creació de la Fundació.

Fonts pròximes a l'empresari han assegurat a la Cadena SER que Joaquim Boixareu ha demanat anar a declarar voluntàriament per si el jutge té algun dubte sobre el que va explicar el mes de juny a Barcelona i que bàsicament anirà a Palma a ratificar la seva primera versió dels fets. Les mateixes fonts insisteixen que Boixareu només va ajudar a Urdangarin a constituir la Fundació.

La Casa Reial a través del comte de Fontao, el seu assessor extern, va demanar a Urdangarin que s'apartés dels negocis i que no dirigís cap més fundació. Això va ser el mes de març del 2006 però en la investigació s'han recollit indicis que demostren que el gendre del rei va seguir vinculat amb aquests negocis malgrat aquesta advertència.

No apareixia en cap òrgan directiu. només com a president del consell assessor, però la investigació apunta i més ara amb aquesta versió de Boixareu que Urdangarin va seguir fent i desfent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00