Sociedad | Actualidad

CIU i ERC canvien la declaració sobiranista per sumar-hi a PSC i ICV

El redactat definitiu no el coneixerem fins avui al matí, quan s'ha d'entrar a registre, però es pot dir que el text pactat per CiU i ERC patirà canvis respecte el de que vam conèixer la setmana passada. Canvis amb un únic objectiu: convèncer PSC i Iniciativa a sumar-se a l'acord

És per això que es rebaixarà el perfil sobiranista del text en la línia d'apostar pel dret a decidir, però modificant el que més havia molestat als partits d'esquerres, i les la vinculació directe de la consulta amb l'Estat propi.

Aquest dilluns, la portaveu d'Unió Marta Llorens reconeixia, després de Duran Lleida deixés en paper mullat el primer esborrany, que els democristians prioritzen ara un gran consens. Ho feia amb una dita: "Si vols anar de pressa ves-hi sol, però si vols anar lluny, ves-hi acompanyat". Llorens apuntava que els partits que defensen el dret a decidir han de ser capaços entre tots d'arribar a un acord, "sigui reiniciant el procés, sigui esmenant el document, sigui posposar el debat a la data en què hi hagi un acord ampli".

Más información

Tant nacionalistes com republicans es mostren convençut que amb aquest gest donen resposta a les sensibilitats de PSC i Iniciativa.

Avui al matí s'acabaran de registrar les 4 resolucions, la conjunta de CiU i ERC, la del PSC, la d'Iniciativa i la de la CUP. Ara bé, les negociacions fàcilment s'allargaran fins el mateix 23, que és el dia de la votació

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00