Sociedad

Ni l'estat ni les Autonomies tenen diners per aplicar la llei Wert

La consellera d'Ensenyament Irene Rigau demana al ministre Wert que retiri la llei de millora de la qualitat educativa perquè a més de no tenir consens tampoc té pressupost per aplicar-la

Wert escucha desde su escaño las intervenciones en el SenadoEFE/JuanJo Martín

El ministeri d'Educació ha enviat a les comunitats la darrera memòria econòmica del projecte que multiplica per 5 els costos previstos inicialment.

Un nou càlcul, que segons la consellera Rigau tampoc està ben fet i obligaria a fer permanents mesures que en el seu dia es van anunciar com a provisionals, com ara l'increment del nombre d'alumnes per aula.

Más información

La consellera Rigau adverteix que l'aplicació de la llei de qualitat educativa compromet uns diners que no tenen ni el govern ni les comunitats autònomes. Malgrat la memòria econòmica de la LOMCE a la que ha tingut accés la Cadena SER multiplica per cinc els costos inicialment previstos, Rigau assegura que encara es queda curta i posa un exemple: el govern preveu invertir el tercer any d'aplicació de la llei 225 milions d'euros a tot l'estat i la Generalitat calcula que, només Catalunya necessitaria la meitat d'aquests diners. Per tot plegat Irene Rigau demana al ministre que deixi córrer la reforma i busqui altres mesures per millorar la qualitat i els resultats educatius.

Una petició de retirada de la llei que la consellera Rigau traslladarà formalment al ministre en la reunió de consellers d'educació prevista per el proper 7 de febrer.

Caldrà veure quin és en aquell moment la postura de les comunitats governades pel PP, que inicialment, van donar el vist i plau a una llei sense saber que si s'aconsegueix l'objectiu de reduir el fracàs escolar seran ells qui hauran de pagar per tots els nous alumnes que es quedin al sistema.

El Ministeri ha xifrat aquesta "despesa indirecta" en una forquilla que va dels 50 als 927 milions d'euros en funció de l'èxit que tingui la reforma per a reduir el fracàs escolar i la permanença dels alumnes dins del sistema.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00