Mas diu que cal "fer net" i acabar amb tota la corrupció | 06-02-2013
Artur Mas, ha apuntat que l'objectiu de és "fer net" a Catalunya i acabar amb tota pràctica de corrupció. Ha qualificat la cimera de "molt útil"
El President de la Generalitat ha anunciat un segon fòrum d'aquestes característiques per al dia 22.
Artur Mas, ha apostat per donar rang de llei a un codi d'autoregulació sobre finances dels partits i funcionament de les campanyes electorals que els grups del Parlament van acordar el 2001, incorporant a les futures lleis catalanes de transparència i electoral.
Aquesta és una de les conclusions de la cimera contra la corrupció que ha encapçalat Mas aquest dimecres al Palau de la Generalitat, i que tornarà a reunir en 15 dies, ja amb propostes per escrit per lluitar contra la corrupció.
Más información
- Herrera: "no formarem part del teatre"
- Homs celebra que el Cercle d'Economia avali una consulta legal
- Cimera a cinc pel dret a decidir
- Mas convoca una cimera contra la corrupció
- El Parlament accelera la tramitació de la llei de transparència i la llei electoral
- Segona cimera anticorrupció
- Mas designarà un independent per controlar les mesures anticorrupció
- El jutge del 'cas Palau' confirma l'embargament de la seu de CDC
Ha desitjat així que el que ara és un codi de bones pràctiques s'incorpori la legislació, mitjançant les dues lleis que els grups parlamentaris s'han compromès a impulsar en els pròxims mesos.
Els participants diuen que s'ha parlat de diversos aspectes, com la llei de transparència, fer més auditories externes i internes als partits i més formació, o més professionalització per als càrrecs municipals.
En qualsevol cas, el president del Tribunal Superior de Justicia de Catalunuya, Miguel Angel Gimeno , ha dit que tot això són propostes que estan sobre la taula, que s'han d'estudiar però ha recordat que ara ja hi ha un marc legal que s'ha de fer servir.
Ells, ha dit, no són assessors sinó que treballen amb la llei. una llei que ja recull mecanismes: "hem parlat de justícia, no podem parlar d'una altra qüestió. No som assessors de ningú i les nostres línies d'actuació han de ser les pròpies de la justicia"
Sobre una dels punts més polèmics, què han de fer els polítics imputats, dimitir o continua, .el propi president Artur Mas ha dit que no hi ha cap acord perquè és diferent el punt de vista polític i el judicial.
A més de Mas, a la reunió per la regeneració democràtica ha participat la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, el síndic major de Comptes, Jaume Amat, el síndic de Greuges, Rafael Ribó, el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. i el secretari del Govern, Jordi Baiget.
Mas ha defensat la necessitat de "treure tota la pus" de la corrupció i "desinfectar", encara que també ha demanat que es separin amb "una línia gruixuda" casos particulars del funcionament generalment correcte de les institucions.
El president català ha explicat que en les pròximes dues setmanes s'elaborarà un document amb totes les idees debatudes avui, que s'analitzaran en una segona cimera amb els mateixos participants el dia 22 de febrer i, després d'aquest acte, Mas compareixerà al ple del Parlament en una data encara per fixar.