Economía y negocios

GISA és la punta de l'iceberg

Els sindicats veuen en GISA la punta de l'iceberg de centenars d'expedients de regulació a les empreses públiques de la Generalitat. Reclamen una reunió amb el Govern sobre l'ocupació pública i per buscar sortides no traumàtiques

(ACN)

El líder de CCOO, Joan Carles Gallego, diu que hi ha moltes necessitats d'obra pública a Catalunya i que s'hauria de reconsiderar la inversió del Govern per reactivar l'economia i salvar els llocs de treball a GISA:"El que no es pot dir és que no hi ha necessitat de nous equipaments públics en el terreny educatiu, sanitari, de bens socials que calgui fer. GISA té feina per endavant. Pot haver-hi problemes pressupostaris, però cal buscar quins són els nous equipaments que cal fer a Catalunya, que a més reactivarien l'economia. Per tant hi ha perspectiva de treball. Evidentment cal voluntat política que es tradueixi en els pressupostos"

Camil Ros, de la UGT, diu que la situació a GISA és conseqüència directa de la reforma laboral, que no permet expedients de suspensió temporal a les empreses públiques i alerta que ens trobem en l'inici d'un serial d'expedients que comportaran acomiadaments: "Aquest és l'inici, per desgràcia, dels centenars d'expedients de regulació que ens poden caure a la Generalitat, als Ajuntaments i al conjunt de les administracions públiques i de les empreses públiques i privades depenents de l'administració. Per tant, cal parlar en conjunt de tots els treballadors i treballadores de la funció pública"

Más información

Els sindicats volen parlar amb el Govern per buscar solucions no traumàtiques perque l'Administració no es pot permetre el luxe d'incrementar les llistes d'aturats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00