Sociedad

Navarro diu que no li consta que el PSC hagi investigat els Pujol

El líder dels socialistes afirma que "Les persones que hagin estat implicades en qualsevol cas d'espionatge han d'abandonar l'activitat política"

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat que a ell no li consta que el partit hagi investigat cap altra formació política ni ni tampoc la possible vinculació entre el cas del Palau de la Música i la família Pujol. Ha esgrimit la documentació sobre contractes amb empreses de seguretat, on no figuren aquest tipus d'encàrrecs, i també la versió de l'anterior direcció, que nega haver ordenat espiar cap partit. "Per la documentació que tenim i pel que m'han dit els responsables del partit en aquell moment, ells neguen haver encarregat escoltes", ha dit a TVE. En tot cas, si s'acabés demostrant una trama d'espionatge polític, ha opinat que les persones implicades haurien de deixar la política.

Más información

Navarro ha insistit el que porta dient els últims dies, és a dir, que entre les factures que tenen no n'hi ha cap amb Método 3, tot i que sí que n'hi ha amb alguna empresa del seu grup. En tot cas, ha reiterat que no s'encarregava espiar, sinó tasques de seguretat ordinària. Ha afegit a això les explicacions que a ell mateix li han donat membres de l'anterior direcció, inclòs José Zaragoza, tot recordant que ell fa un any que porta les regnes del partit. "Jo em crec les explicacions de Zaragoza, li he preguntat vàries vegades i l'haig de creure, i m'haig de creure la documentació", ha argumentat.

El socialista ha justificat que un partit pugui encarregar feines a empreses de seguretat com les que ha fet servir el PSC si és per a les seves pròpies instal·lacions.

En preguntar-li directament per si el PSC ha investigat específicament la possible vinculació entre el cas Palau i la família Pujol, ha repetit el mateix: "Jo ho desconec, la notícia que tinc és la documentació i el que em diuen els que formaven part de la direcció, aquesta és la meva única informació".

En tot cas, ha demanat que la investigació sobre aquesta presumpta trama d'espionatge polític sigui "a fons i ràpida". "I que ens digui exactament en quina situació estem. Jo estic absolutament consternat, preocupat per aquestes notícies que queden a les antípodes del que ha de ser la política i el servei públic", ha afegit.

Si es demostrés que hi ha responsables polítics implicats en aquest tipus d'activitats, ha deixat clara la seva opinió: "El que han de fer és abandonar immediatament la seva activitat política, siguin del partit que siguin".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00