Jueves, 18 de Agosto de 2022

Otras localidades

Interior reforçarà la recerca dels dossiers d'espionatge

Després de la cimera policial apunten que l'objectiu és evitar que els dossiers amb informació sensible de polítics segueixin al mercat

El Ministeri d'Interior estudia reforçar els equips de recerca per recuperar els informes de l'agència de detectius 'Método 3' i evitar que arribin al mercat. La mesura ha estat debatuda després de més de tres hores de reunió de la cúpula policial, en què han participat el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, el Director Adjunt Operatiu, el comissari principal Eugenio Pino i el cap superior de policia de Catalunya , el comissari principal Agustín Castro.

El Ministeri d'Interior estudia reforçar l'equip d'investigació dedicat a localitzar i recuperar les desenes de dossiers informatius elaborats per l'agència de detectius 'Método 3'. Interior vol recuperar uns dossiers que poden contenir informació sensible de polítics, uns informes que segons sospita la policia podrien estar ara mateix a la venda. El Ministeri vol evitar que aquest assumpte se li escapi de les mans, i evitar que mitjans de comunicació i serveis secrets d'informació puguin comprar aquests informes o accedir-hi.

La investigació sobre l'espionatge a Catalunya continua oberta, i és possible que acabi judicialitzada en els pròxims dies. El més important per a la policia és dirimir si hi ha més converses enregistrades, i també quines formacions polítiques van poder ordenar aquestes escoltes. És possible que en les pròximes hores passin a declarar més exempleats de l'agència Método 3, així com que la policia reclami els llibres de comptabilitat d'aquesta empresa de detectius privats.

La idea del Ministeri d'Interior és reforçar els equips que s'han fet càrrec d'aquesta investigació. Són indagacions portades per la policia judicial de la Prefectura de Barcelona, en col. laboració amb la Brigada d'Investigació Tecnològica (BIT). Segons fonts pròximes a aquesta investigació, de moment la policia té informació de dossiers, i investiga ara la difusió de converses gravades, el que seria constitutiu de delicte.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?