Lunes, 26 de Septiembre de 2022

Otras localidades

Retallada anunciada i confirmada

La tercera reunió de la Mesa de la Funció Pública acaba sense acord i tot indica que la Generalitat tirarà endavant el seu propòsit de retallar 700 milions com l'any passat

Funcionaris es manifesten davant el Departament de Governació

Funcionaris es manifesten davant el Departament de Governació / ACN

La Generalitat ha arribat a la cita amb una proposta tancada, que segons els representants dels treballadors indica que no hi havia massa cosa a negociar. No hi ha hagut acord, i amb tota probabilitat el govern de Convergència i Unió farà com l'any passat. Això vol dir retallar més de 700 milions d'euros a la brava, suprimint de nou una paga extra, llocs d'interins i bloquejant substitucions.

El govern tirarà pel dret, com l'any passat, i tan clar ho té el govern d'Artur Mas, que el nou cop de destral a les nòmines dels treballadors públics es validarà demà mateix a la reunió dels dimarts de l'executiu.

Una altra vegada es plantejarà una paga extra menys per aquest col·lectiu. Això suposarà un estalvi d'uns 375 milions d''euros, però n'hi haurà més mesures que afectaran els funcionaris.

La Generalitat sosté que el dèficit impost per aquest any, que és del 0,7% del PIB, tot i que el Govern català aspira que es flexibilitzi, no el deixa més remei que estalviar el 2013 en el capítol de personal, com a mínim, la mateixa quantitat que l'any passat, uns 730 milions.

Gairebé la meitat d'aquest estalvi provindrà de l'eliminació de l'equivalent a una paga extra als empleats públics, fet que suposa un 6 o un 7% del sou, segons els sindicats.

La resta s'aconseguirà reduint al mínim la contractació d'interins, no cobrint jubilacions o bé congelant l'aportació al fons de pensions, entre altres mesures.

Els representants sindicals s'han tancat a la seu del departament de governació on tenen intenció de quedar-s'hi fins demà a les 10. A aquella hora hi ha convocades concentracions a tots els centres de treball i una altre a la plaça Sant Jaume.

L'únic acord assolit a la mesa de la funció pública té a veure amb les baixes dels funcionaris. El govern accepta pagar el cent per cent del sou a tots els treballadors que estiguin de baixa bé perquè reben un tractament oncològic, bé perquè han estat hospitalitzats o perquè s'han de sotmetre a una intervenció quirúrgica.

Aquesta mesura s'aplicarà amb caràcter retroactiu des del passat 15 d'octubre.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?