Domingo, 27 de Noviembre de 2022

Otras localidades

Els funcionaris protesten

Els sindicats de la funció pública han convocat per aquest matí diversos actes de protesta davant els centres de treball de la Generalitat contra la decisió del Govern de tornar-los a eliminar una paga extra

Funcionaris tallant la Via Laietana davant el Departament de Governació en protesta pel fracàs de la tercera reunió de la Mesa de la Funció Pública.

Funcionaris tallant la Via Laietana davant el Departament de Governació en protesta pel fracàs de la tercera reunió de la Mesa de la Funció Pública. / CADENA SER

L'anunci es va fer durant la reunió de la Mesa de la Funció Pública, que es va celebrar dilluns. Els treballadors públics ja van fer ahir a la tarda un primer acte de protesta davant la Conselleria de Governació.

Avui tornaran a protestar davant dels centres de treball de la Generalitat. El Govern aprovarà avui una retallada de mitja paga extra de juny i mitja extra de desembre. Amb aquesta mesura, la Generalitat calcula estalviar 375 milions d''euros, que més o menys és la meitat del total que el Govern vol rebaixar en el capítol de personal aquest 2013. Fins arribar a 740 milions, la Generalitat no cobrirà vacances d''estiu ni personal interí.

Montse Ros, del sector educatiu de CCOO, diu que voldrien fer contrapropostes però la Conselleria no els ensenya els números: "Si ens ensenyen els números, nosaltres, des del nostre coneixement, els ajudarem a fer propostes viables perquè les coses vagin endavant i els treballadors siguin els més ben tractats possibles. Això és el que volem fer, però no hi ha manera que ens donin ni un número"

Una dotzena de representants sindicals estan tancats dins la Conselleria de Governació des d'ahir. Tenen previst acabar la seva protesta avui a les 10 del matí.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?