Domingo, 27 de Noviembre de 2022

Otras localidades

Imposició intolerable

Els líders de CCOO i UGT qualifiquen d'intolerable la tisorada al sou dels funcionaris que el govern d'Artur Mas ha aprovat en la seva reunió setmanal

Imposició intolerable

Asseguren que és "una burla" als funcionaris, perquè l'any passat es va dir que no se'ls tornaria a demanar aquest esforç i una "manca de respecte" al Parlament que encara no coneix el projecte de pressupost. Els sindicats anuncien mobilitzacions que culminaran el proper 10 de març en una jornada de protesta convocada a nivell europeu per exigir la fi de les polítiques d'austeritat

El líder de la UGT, Josep Maria Álvarez critica que el govern no hagi plantejat una veritable taula de negociació amb els sindicats sinó el que ha qualificat de "mesa d'imposició" de noves retallades.

Una tisorada que segons el secretari general de la UGT a Catalunya afecta a tots els ciutadans perquè "pitjors condicions de treball" per als treballadors públics comporta una "pèrdua de qualitat" dels serveis que reben els ciutadans.

Álvarez subratlla a més que el fet que el govern imposi aquesta decisió per decret i sense haver aprovat el projecte de pressupostos suposa un menysteniment al Parlament al que s'impedeix pronunciar-se sobre aquesta opció.

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego acusa al govern "d'enganyar" als treballadors públics als que l'any passat va dir que ja no els demanaria més sacrificis. Critica que es faci una retallada lineal sense tenir en compte la diferència de sou entre els diferents grups de funcionaris i adverteix que la política de retallades a la funció pública condiciona en negatiu la marxa de l'economia privada. "Per cada euro que es retalla als funcionaris, perdem 1'5 euros en el PIB del país".

Els sindicats anuncien una nova onada de mobilitzacions en contra d'aquestes mesures que culminaran el proper 10 de març en una jornada europea de lluita contra les retallades.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?