Economía y negocios | Actualidad

Durant l'any 2012 es van vendre 243 milions d'ampolles de cava

És un 1'5 per cent més que el 2011, però els bons resultats són només per les exportacions

A Espanya es va vendre un 6 per cent menys que l'any anterior. El Consell Regulador del cava ho atribueix en part a un boicot a la situació política a Catalunya.

El Consell regulador creu que la principal causa del descens de vendes a Espanya és la crisi però atribueix una altra part de la culpa al boicot. El president del Consell, Gustau García Guillamet, ha demanat a les administracions que no agitin la situació política i que "continuin recolçant el sector del cava, que necessita repòs i pau".

El president del Consell diu que hi ha boicot, tot i que no és orquestrat sinó per iniciativa particular d'alguns ciutadans.

Más información

Alemanya, Regne Unit i Bèlgica són principals compradors de cava català. Destaca alguna curiositat com l'increment que ha experimentat en el cas belga. En 12 anys, ha passat de comprar 700.000 ampolles a comprar-ne 23 milions. També destaquen els increments de vendes que es registren a països emergents: a la Xina un 50 per cent i a Rússia un 64 per cent.

En quantitats menors, el cava arriba a indrets tan llunyans com Taiwan, Mongòlia, Sri Lanka o Nova Caledònia. De fet, el 66 per cent del cava que es produeix es dedica a l'exportació i el 34 per cent restant es veu a Espanya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00