Sociedad | Actualidad

El Consell de Ministres pot aprovar avui el recurs contra la declaració sobiranista

Un cop passat el tràmit del Consell d'Estat, l'executiu de Mariano Rajoy pot decidir avui presentar el recurs contra la declaració sobiranista del Parlament davant el Tribunal Constitucional

El líder de ICV-EUiA, Joan Herrera; el presidente de la Generalitat, Artur Mas; y el líder de ERC, Oriol Junqueras, tras la votación en la que el pleno del Parlamento catalán(EFE)

El Govern català considera absurd que l'Estat recorri al Constitucional aquesta declaració perquè no té efectes jurídics. Després de que el Consell d'Estat hagi dit que veu motius suficients per impugnar el text, avui el consell de ministres ja podria anuncia el recurs. La Generalitat denuncia que es vol anul·lar la voluntat democràtica del Parlament i acusa el govern central d'actuar amb miopia democràtica per no haver de dialogar amb Catalunya.

Abans que el govern espanyol oficialitzi la presentació del recurs al Constitucional, l'executiu català ja treballa per personar-se com a part. Un dels arguments que té a favor la Generalitat és que l'alt tribunal mai no ha acceptat resolucions que no tinguin efectes jurídics, com és el cas. El Conseller de Presidència, Francesc Homs, ha destacat l'absurditat de l'actuació del Govern del PP i també els ha acusat de voler impedir la llibertat d'expressió.

Más información

Homs també ha parlat de miopia democràtica del govern espanyol, de gesticular molt per a no anar enlloc, i d'utilitzar les institucions per a defugir el debat i el diàleg. A més, el conseller de la Presidència ha sentenciat que amb maniobres com aquesta, Espanya no farà callar el poble de Catalunya.