Lunes, 18 de Octubre de 2021

Otras localidades

El president del Banc Sabadell demana desdramatitzar la crisi de Xipre

Josep Oliu ha assegurat que els dipòsits de més de 100.000 euros mai han estat garantits i que el que s'ha viscut en aquell país no tindrà conseqüències a la resta d'Europa

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu / ACN

El President de Banc Sabadell assegura que el que hauria estat greu és que finalment Xipre hagués aplicat un impost sobre els dipòsits bancaris, però que la solució actual, que no garanteix els dipòsits de més de 100 mil euros, no és un fet excepcional. Josep Oliu recorda que en cas de fallida d'un banc, els estats o les assegurances garanteixen un màxim de 100.000 euros i això és exactament el que s'ha fet a Xipre. El President del Banc de Sabadell creu que d'aquí a uns mesos es pensarà en Xipre com un fet anècdòtic sense majors conseqüències per a la resta de països europeus.

En una trobada amb periodistes abans de la Junta General d'Accionistes, Oliu també ha explicat que la restructuració bancària i les reformes que s'han fet a Espanya donen una millor imatge del nostre país a l'exterior. I ha criticat que a vegades els crítics més importants del que passa aquí son els mateixos espanyols.

El president del Banc Sabadell també ha dit que no els agrada la derrama extraordinària que el govern els obliga a pagar al Fons de Garantia dels dipòsits per, entre d'altres coses, pagar les preferents nacionalitzades. Josep Oliu calcula que el seu banc haurà de posar uns 90 milions d'euros.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?