Economía y negocios

El TSJC tomba l'adjudicació a Acciona d'Aigües Ter-Llobregat

El tribunal és contundent en la seva argumentació: valida totalment el dictamen de l'òrgan de contractació del propi govern que ja va advertir que la venda s'havia fet de forma il.legal i dóna la raó a AGBAR, l'empresa rival que va denunciar les irregularitats

Túnel i canonada de connexió de les xarxes d'aigües del Ter i el Llobregat, a Collserola.ACN

La Generalitat, que es nega a refer el concurs, encara pot presentar un últim recurs. La casualitat ha volgut que la resolució del TSJC hagi caigut el mateix dia que al Parlament, els Consellers d'Economia i Territori estaven explicant els detalls d'aquesta polèmica privatització.

El TSJC rebutja les mesures cautelars que havia demanar el govern català i ACCIONA, o el que és el mateix, li diu a l'executiu català que haurà d'acabar executant la decisió del seu pròpi òrgan administratiu i haurà de tirar enrera la signatura del contracte.

Más información

El departament de Territori havia demanat mantenir la concessió a ACCIONA fins que la Justícia es pronunciés sobre si s'havia fet o no correctament, perquè entenia que això podia suposar un prejudici econòmic, pels treballadors i podia arribar a afectar a la prestació del servei, però el TSJC no li ha acceptat.

L'Alt Tribunal català creu que és legitim que l'administració hagi tingut pressa per tancar aquest contracte, però que si ho fa, ha d'asssumir el risc que l'òrgan competent en les licitacions pugui tombar-li i li faci modificar immediatament la decisió.

Considera que no hi ha raons de consistència per pensar que el contracte quedés desert o que el servei no es pogués adjudicar de nou, com argumentava la Generalitat: per una banda, perquè ja d'entrada hi havia dos licitadors, ACCIONA i AGBAR, que van quedar admesos. I per l'altra, perquè la Llei ja dóna a l'administració facultats per garantir que el servei es pugui mantenir passi el que passi, perquè fins i tot, diu el Tribunal, li permet aguantar l'adjudicació de manera transitòria a ACCIONA mentre es revisa el procès.

El TSJ també avala l'òrgan administratiu que va tombar l'adjudicació d'ACCIONA. Entén que és ell qui ha de tenir l'última paraula sobre la contractació pública, perquè és aquesta la seva funció, i assegura que ho va fer basant-se en arguments objectius i imparcials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00