Martes, 27 de Septiembre de 2022

Otras localidades

ERO sense acomiadaments a CaixaBank

Els sindicats es declaren satisfets per l'acord a CaixaBank que permetrà que no hi hagi cap acomiadament. L'entitat prescindirà de 2.600 treballadors, 400 menys dels que s'havia dit en un principi), però serà a través de prejubilacions, baixes incentivades o excedències voluntàries.

La seu central de CaixaBank a Barcelona

La seu central de CaixaBank a Barcelona

L'acord, que han firmat de matinada tots els membres del comitè d'empresa, explicita, per tant, que totes les sortides seran voluntàries, fins i tot si no s'arriba a la xifra pactada de 2.600 persones.

Dolors Llobet, de Comissions Obreres, explica que "és una xifra que és un objectiu, però si no s'hi arriba no hi ha cap mesura obligatòria que era el que nosaltres rebutjàvem frontalment. De passar d'un ERO amb acomiadaments forçosos a l'acord que hem signat, hem necessitat batallar molt"

l'acord l'han signat cap a les dues de la matinada els representants dels sindicats CCOO, UGT i Secpb, SIB i CIC-FEC i la direcció de l'empresa. A més, CaixaBank ha accedit a retirar els 2.000 trasllats forçosos que havia plantejat.

Entre els acords, destaquen la no aplicació de la reforma laboral, que inclou les baixes forçoses amb una indemnització de 20 dies per any treballat; l'aplicació de mesures voluntàries per a tots els col·lectius de l'entitat; l'eliminació de 2.000 trasllats forçosos; i l'accés a mobilitats voluntàries, però si no s'arriba a 800 es podrien aplicar 400 forçoses de curta distància i 400 de llarga.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?