Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 29 de Enero de 2020

Otras localidades

La Generalitat retalla dràsticament els ajuts a la prevenció d'incendis

La Generalitat ha reduït en un 64% les subvencions per la prevenció d'incendis. Són diners que reben els ajuntaments per fer franges de seguretat a prop de les urbanitzacions i també per netejar el sotabosc

Molts consistoris estan desesperats perquè diuen que no poden fer front a la despesa que això suposa, i alerten que el risc dincendi es dispararà sense una bona prevenció durant aquests mesos.

Les subvencions, que es convoquen cada dos anys, preveien una dotació per al 2010 i 2011 de dos milions, 800.000 euros, segons es publica al Diari Oficial de la Generalitat. Ara, per al 2012-2013 es rebaixa fins a un milió, i s'afegeixen 500 mil euros que es condicionen, literalment, a la disponibilitat efectiva del crèdit.

Els ajuntaments lamenten que els diners assignats són totalment insuficients i que ells no tenen capacitat per fer aquestes neteges.

A Torrelles de Llobregat, per exemple, fa dos anys van rebre una subvenció de 50.000 euros. Ara, de 9.000, uns diners amb els quals no es pot garantir la neteja del bosc.

L'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, ha explicat que han passat dels 27.000 euros que van rebre l'any 2011 a la meitat d'enguany, i que no tenen marge de maniobra per fer les franges de seguretat de les tres macro-urbanitzacions que hi ha en el seu terme municipal.

Diu que és un esforç econòmic que la Generalitat hauria d'assumir, i assegura que els que viuen en urbanitzacions s'exposen a patir una catàstrofe.

El govern convoca aquestes subvencions per prevenció d'incendis cada dos anys. El 2011 hi va destinar 2.800.000 euros. Ara les ha rebaixat fins a un milió. Hi ha 500.000 euros més que es condicionen -literalment- a la disponibilitat efectiva del crèdit.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?