Sociedad

Suspesa la declaració de la Infanta Cristina prevista pel 27 d'abril

El jutge Castro està a l'espera que l'Audiència de Palma resolgui el recurs que avui ha presentat la fiscalia contra la imputació de la filla del rei

ACN

L'advocat català Miquel Roca Junyent ha rebut l'encàrrec personal de la Casa del Rei de defensar la infanta Cristina en el cas que no prosperi el recurs de la Fiscalia contra la seva imputació en el cas Nóos

En un text de 20 folis el fiscal acusa al jutge de donar valor d'indicis a factors que considera suposicions, i desmunta un per un els 14 arguments del magistrat José Castro per imputar la filla del rei.

Más información

Castro ha dictat una providència que admet a tràmit el recurs de la fiscalia conta l'auto de la citació i dóna un termini de cinc dies a les parts perquè presentin al·legacions. El magistrat considera que si es manté el 27 d'abril com a data de la declaració la resolució del recurs arribaria més tard i després d'aquesta data. Un cop s'hagi resolt el recurs i si l'Audiència s'hi mostra a favor, s'establirà una nova data per a la seva declaració.

Aquest divendres, la Fiscalia Anticorrupció ha registrat el recurs contra la decisió del jutge del cas Nóos, José Castro. En un escrit de vint pàgines, la Fiscalia argumenta que la infanta ha rebut un "tracte discriminatori" perquè ha estat imputada per fets que "a priori no presenten trets delictius" i sense indicis incriminatoris de cap mena.

A més, retreu al jutge que hagi actuat sense tenir en compte primer les parts i que no hagi aclarit quina norma concreta del Codi Penal hauria infringit la infanta. Segons la fiscalia l'aplicació del principi acusatori "comportarà necessàriament" el sobreseïment de la causa respecte a Cristina.

Per cert, l'encarregat de portar la defensa de l'infanta serà l'advocat Miquel Roca.

La Vanguardia publica aquest divendres que el rei Joan Carles va demanar personalment a Miquel Roca Junyent que assumís l'assessoria legal de la duquessa de Palma després que dimecres passat es conegués la decisió del jutge Castro d'imputar a la infanta Cristina en el cas Nóos.

Segons el diari, Roca comptarà per a la defensa de la infanta amb el penalista Jesús Maria Silva, el despatx col · labora en causes penals amb el de Roca.

Miquel Roca, que a finals de mes complirà 73 anys, va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), diputat entre 1977 i 1995, i un dels set redactors de la Constitució de 1978.

Després d'abandonar la política, va fundar un despatx d'advocats en què, segons la seva pàgina web, treballen 240 professionals i que compta amb oficines a Barcelona, Madrid, Lleida, Girona, Palma de Mallorca i, fora d'Espanya, a Xangai.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00