Sociedad

Els avalistes, segona fase del drama dels desnonaments

L'associació d'usuaris de bancs i caixes, ADICAE, alerta del creixement del nombre d'avalistes en risc de desnonament. Van donar suport a un familiar o amic per la hipoteca i ara que es troben amb l'obligació de respondre, veuen com els embarguen el compte i en alguns casos, acaben perdent la casa

Membres de la Plataforma d'Afectats per la HipotecaACN

Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca asseguren que aquesta és la segona fase del drama dels desnonaments

Quan la persona a qui han avalat deixa de pagar, les conseqüències són diverses en funció del tipus d'aval prestat, però a grans trets implica que puguin embargar el compte - fins al mínim de 961 euros - i al final del procés, desnonar també a qui ha avalat.

Más información

A més a més, tant ADICAE com la plataforma d'afectats per la hipoteca denuncien que hi ha casos en que pot quedar un sobrant de diners: que el deute sigui de 100.000 euros i els dos pisos, conjuntament, sumin 120.000. En aquest cas la llei permet que el banc s'adjudiqui l'immoble pel valor del deute amb la qual cosa mai es retornen diners.

Des d'ADICAE calculen que un 40 per cent de les hipoteques firmades tenen darrera un avalista que, en la situació actual, es troba en molts casos en la mateixa situació que el desnonat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00