Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 23 de Enero de 2020

Otras localidades

Mas denuncia un intent de desgastar el símbol de Pujol

El president de la Generalitat insisteix durant el Consell Nacional de CDC que no podran fer uns pressupostos amb un dèfficit del 0,7% i demana als partits que no aboquin el Govern al "precipici"

Artur Mas assegura que l'ofensiva contra Catalunya es vol emportar per davant un dels símbols del país com el propi Jordi Pujol. Ho ha dit aquest dissabte a Sant Cugat en un acte de partit la mateixa setmana que s'ha conegut que l'Audiència Nacional ha detectat que el fill gran de l'ex president va portar 32 milions d'euros fora d'Espanya i a només 3 dies de la declaració d'Oriol Pujol com a imputat en el cas de les ITV.

Convergència Democràtica de Catalunya ha celebrat aquest dissabte el seu primer Consell Nacional des que Oriol Pujol va ser imputat pel cas ITV, el primer per tant, sense Pujol com a secretari general de Convergència.

I el President Mas ha aprofitat l'inici del discurs per agrair-li el que segons ell, és un gest de generositat en un moment en el que cal posar per davant els interessos del país que els personals i ha llançat la següent crítica: que hi ha una campanya per desprestigiar símbols de Catalunya, símbols que no només són la llengua o la bandera sino personatges com per exemple, Jordi Pujol: "Vull deixar dit ja que hi ha determinades ofensives que estan molt en marxa, recentment hi hagut un símbol que és el del President Jordi Pujol, doncs aquest símbol, amb el qual molta gent s'ha sentit identificada, també s'està intentan desgastar".

No ho ha dit explícitament, però ha fet referència als dos casos que afecten judicialment als fills de l'expresident català. Mas ha explicat, a més, que Oriol Pujol ha assistit al Consell i que ha estat ovacionat pels assistents.

Això pel que fa als símbols. Però som a l'abril i de moment Catalunya no té projecte de pressupostos. Mas va insistir en quèno poden fer uns comptes amb el dèficit del0,7 per cent El president català ha insistit que això suposa la imatge gràfica, la constatació de carregar-se l'estat del benestar i ha llançat dos missatges: un cap a Madrid alertant que no es poden fer més esforços perquè s'erosionaria el sistema.

I el segon cap a la oposició i especialment al PSC a qui acusa d'atacs d'amnèsia - perquè segons ell, la situació actual és en part per culpa de la seva gestió - i també de falta de realisme alarmant, perquè diu el president que si són conscients de les penúries per les quals passa la generalitat el que haurien de fer és estar al costat del govern. Ha lamentat la falta d'interés dels socialistes per obrir la porta a un pacte i ha assegurat que, quan critiquen les retallades i insten el govern a augmentar partides, haurien de saber primer d'on treure els diners.

El PSC ha respost dient-li que "deixi d'embolicar la troca" i governi per aconseguir la credibilitat necessària i li ha deixat molt clar que no li donaran suport mentre no abandoni la via sobiranista i les retallades. El PPC, en la mateixa línia, reclama a Mas que es deixi de victimismes i "faci els deures", mentre que ERC, que dóna suport al Govern des de l'oposició, creu que cal que tots els partits vagin units per fer front a la manca de compromisos del Govern central que no compleix amb el que deu a Catalunya.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?