Sociedad

El rector de la UB suspèn el consell de govern per la protesta dels estudiants

Dídac Ramírez ha hagut de suspendre el consell de govern que havia de servir per aprovar uns pressupostos molt austers. Els estudiants han impedit la reunió amb una contundent protesta

El rector de la Universitat de Barcelona suspèn el consell de govern per la protesta dels estudiantsUNIPRECARIA

Uns 150 estudiants s'han concentrat a primera hora del matí a la porta de l'edifici històric de la UB i han bloquejat l'accés al rectorat on s'havia d'aprovar el pressupost de la universitat per enguany. Finalment, el consell de govern s'ha ajornat. Tot i així, en una reunió improvisada amb els mitjans, el rector ha anunciat que el pressupost del centre per aquest any es rebaixarà un 1'5 per cent respecte l'any passat, quan el pressupost ja es va ajustar un 2 per cent

Malgrat la reducció de pressupost, Ramírez ha desmentit el rumor s'hagi de presentar un ERO a la Universitat de Barcelona. Això sí, pot ser que no es renovin contractes de professors associats.

Tant el rector com fonts dels Mossos han assegurat que un grup d'estudiants han provocat danys materials a l'Edifici històric de la UB. Segons els mossos, haurien entrat amb un mall i destrossat la porta de la biblioteca. Els Mossos estaven preparats i autoritzats per intervenir pel rectorat però al final no ha estat necessari.

Más información

L'acció de protesta a la UB queda emmarcada en la jornada de mobilització i de desobediència que ha estat convocada mitjançant les xarxes socials a totes les universitats per defensar la universitat pública.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00