Sociedad

Els advocats portaran la Generalitat als tribunals per les retallades al torn d'ofici

El Consell que aplega els diferents col.legis d'advocats de Catalunya portarà la conselleria de Justícia als tribunals per la nova retallada del 3 per cent aplicada al torn d'ofici

Detall del Palau de Justícia, on es troba l'Audiència de Barcelona i el TSJCACN

Diuen que estan indignats per la nova tisorada - la tercera consecutiva - i que no poden suportar una situació que alerten que ja és de supervivència.

El Ple del Consell dels col·legis d'advocats es va reunir dimarts, després que es fes oficial la nova retallada del 3 per cent per als advocats del torn d'ofici, i van acordar recórrer aquesta decisió.

Asseguren estar indignats perquè des del 2010 han perdut el 13 per cent de poder adquisitiu sense tenir en compte que no se'ls ha actualitzat l'IPC.

La demanda la presentaran la setmana que ve, i com que es tracta d'un cas de dret administratiu, el primer que s'ha de fer és presentar el recurs a la pròpia Conselleria.

Más información

Ja compten que no l'admetran i que hauran d'anar per tant després als tribunals. Les retallades de 2011 i 2012 estan també en mans del tribunal superior de Justícia de Catalunya que encara no ha decidit sobre cap d'aquests casos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00