Sociedad

El cap dels Mossos proclama que els antiavalots "són l'expressió d'una policia democràtica"

El nou comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha fet aquest dilluns un al.legat a favor de la Brigada Mòbil (Brimo), els antiavalots, i ha sentenciat: "No estem amb vosaltres, som vosaltres"

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, acompanyat del director general de la policia catalana, Manel Prat, i del nou cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, presidint el Dia de les EsquadresACN

En el seu discurs a l'acte central del Dia de les Esquadres de Catalunya a l'Auditori de Barcelona, Trapero ha indicat que la Brimo és "l'expressió d'una policia democràtica".

A més, ha reclamat a una part de la ciutadania que "deixi de córrer davant d'una policia repressora inexistent".

Ha valorat que els antiavalots són els 17.000 agents del cos "quan va bé o quan no va tan bé", i ha assegurat que no renunciaran a alguns dels seus equipaments perquè això possibilitaria que els vàndals poguessin actuar lliurement, en al·lusió a la revisió en el si del departament d'aquests armaments.

Ha interpel·lat directament els qui ataquen la Brimo per internet i que els assenyalen pel carrer i els ha demanat que tinguin en compte que ningú ingressa al cos pensant en ser antiavalot, però que hi ha algunes tasques que són "necessàries".

Más información

En el seu discurs, ha defensat que els Mossos d'Esquadra són una policia integral -després que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ho rebutgés apel·lant a la coordinació policial-, i ha instat qui ho posi en dubte "a obrir els ulls i observar la realitat".

Així, ha recordat que el 2012 els Mossos han realitzat 55.555 detencions, actuat en 685.247 incidències, investigat 445.082 fets delictius i desarticulat 44 organitzacions criminals vinculades amb crim organitzat i ha repetit que si no són una policia integral, "costa entendre" què són.

Alhora, ha tornat a reclamar que la policia catalana pugui tenir presència en els òrgans policials internacionals com Europol i Interpol "no per esnobisme, ni per fer viatges o practicar l'anglès", sinó per tenir més eines per fer la seva feina.

Segons Trapero, la delinqüència internacional requereix que els policies puguin moure's i per això els Mossos han de tenir presència en aquests organismes.

Finalment, ha apel·lat als qui es consideren desatesos i els ha demanat perdó i una segona oportunitat: "No renunciem a ser millors".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00