Sábado, 27 de Noviembre de 2021

Otras localidades

Cas Pallerols: els condemnats no aniran a la presó

Els condemnats pel cas Pallerols, per finançament irregular d'Unió Democràtica, no ingressaran a presó. En contra del que va dictaminar en un primer moment, l'Audiència de Barcelona ha suspès l'ingrés a presó a l'espera de si el Govern espanyol els indulta

El banc dels acusats en el judici del cas Pallerols

El banc dels acusats en el judici del cas Pallerols / ACN

La decisió inicial d'anar a presó s'havia pres com a mesura exemplaritzant en un moment en que s'han convertit en pa nostre de cada dia els casos de corrupció. Finalment, ni exemple, ni res i els tres condemnats seran tan lliures com qualsevol altra ciutadà.

L'exsecretari d'Organització d'Unió, Vicenç Gavaldà, l'exdirector de Treball, Lluís Gavaldà i l'empresari andorrà Lluís Pallerols havien estat condemnats a gairebé un any de presó després que els seus advocats i la fiscalia arribessin a un acord de conformitat, però l'Audiència de Barcelona va decidir que havien de complir aquestes penes, encara que fossin inferiors als dos anys.

Argumentava llavors que la condemna s'havia d'executar per donar exemple, tenint en compte el context de crisi econòmica i de retallades actual. Ara fan un pas enrere i congelen aquest ingrés a presó fins que el Govern central resolgui les peticions d'indult que han fet els condemnats.

Segons fonts judicials consultades per la Cadena SER, el Tribunal s'estima més ser garantista i esperar perquè, si no, es podria donar el cas que els condemnats complissin les condemnes i després el govern els indultés.

La fiscalia no s'oposarà a la suspensió de la pena. Tot i això, l'Audiència es reserva la possibilitat de revisar la situació dels condemnats en un any si la petició de gràcia encara no s'ha resolt.

Des d'Unió Democràtica, el partit que es va finançar de manera irregular amb aquest cas, diuen que no tenen res a dir sobre aquesta decisió de l'Audiència de Barcelona. El secretari general dels democristians, Josep Maria Pelegrí, ha dit que "nosaltres com a Unió Democràtica no formem part d'aquest procés. És un recurs que està en l'àmbit judicial i no tinc cap comentari a fer al respecte"

Molt més crítics han estat des d'Iniciativa per Catalunya. La portaveu d'aquesta formació al Congrés, Laia Ortiz, ha criticat la "connivència entre UDC i el Govern (central) per tapar-se la vergonyes".

Ortiz ha manifestat que es tracta d''un "acte de filibusterisme" per endarrerir l'ingrés a la presó dels sentenciats, i que, de produir-se, no es tractaria del primer indult portat a terme a l''actual mandat, un mecanisme que ha titllat d'intercanvi de cromos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?